ترس از رابطه جنسی

ژنوفوبیا یک نوع ترس از رابطه جنسی است که باعث می شود افراد در تمام رفتار های جنسی احساس ترس داشته باشند. اختلال ترس از رابطه جنسی یا ژنو فوبیا باعث می شود که فرد از تمام رفتار های جنسی بترسند یا فقط ترس از دخول داشته باشند. بعد از یک ترومای شدید می تواند ایجاد شود. تجاوز های جنسی و کودک آزاری این ها همه می تواند عامل این نوع ترس یا ژنو فوبیا باشد .
ژنو فوبیا گاهی همراه با ترس یا نگرانی هایی که فرد در مورد سلامتی یا بیماری دارد و یا نسبت به خودش احساس عدم اطمینان دارد ایجاد می شود. افرادی که مبتلا به ژنو فوبیا هستند امکان دارد با انواع ترس های مرتبط با رابطه جنسی هم مواجه شوند . ترس شدید از رابطه ی جنسی ، ترس از عریان بودن ، ترس لمس شدن یا حتی لمس کردن ، ترس از جنس مخالف ، ترس از باردارشدن یا زایمان ، ژنوفوبی باعث می شود که این افراد از اعمال جنسی و رابطه جنسی بترسند و حتی فرار کنند. ترس از عمل جنسی ، ترس از صمیمیت و روابطی که ممکن است به سمت رابطه جنسی پیش برود در فرد ایجاد می شود. فرد از رابطه جنسی بیزار می شود ، حتی فکر کردن به رابطه جنسی هم فرد را دچار اضطراب و یا حمله می کند.
علائم ژنوفوبیا (ترس از رابطه جنسی ):
این اختلال می تواند باعث شود که حملات پنیک به فرد دست بدهد و فرد دچار حملات پنیک شود ، افزایش ضربان قلب ، تنگی نفس ، لرزش ، اضطراب ، عرق کردن و علائم دیگری مانند احساس تنهایی ، احساس خجالت یا شرم از رابطه جنسی و در نهایت گاهی اوقات گریه کردن ، اجتناب از دیگران ، فرار از رابطه جنسی در مواقعی که رابطه زناشویی جدی است رخ می دهد.
ترسیدن و مضطرب شدن بدون ارائه یعنی بدون اینکه متوجه شود قرار است بترسد یا حتی نگرش پیش بینی شده ای نسبت به ترس داشته باشد این اتفاق را تجربه می کند . عدم درک این ترس غیر عادی باعث می شود که فرد حمله های پنیک بهش دست بدهد و فیزیولوژی بدنش دچار علائمی گردد که مشخص شود از موضوعی دارد رنج می برد.
عدم توانایی در کنترل این ترس و اضطرابی که دارد افزایش پیدا می کند ، اجتناب از موقعیتی که باعث بروز این ترس شدید شده است.
علائم فیزیولوژی دیگری مثل تهوع ، نفس تنگی ، تپش قلب در زمان مواجه با عامل محرک می تواند فرد را آزار دهد. شدت این علائم در افراد مختلف ، متفاوت است . گاهی از ترس صمیمیت عاطفی شروع می شود و تا ترس دخول جنسی پیش می رود. اما ترس از رابطه جنسی و اعمال جنسی در همه ی مبتلایان به ژنوفوبیا یکسان است.
چه افرادی اختلال ژنو فوبیا دارند ؟
اولین موضوع در مورد افرادی که از داشتن این اختلال رنج می برند این است که ماهیچه های واژن آنها در هنگام دخول جنسی به صورت غیرارادی منقبض می شود و باعث تجربه درد و رنج زیادی در طول رابطه حتی گریه ی بعد از رابطه جنسی می شود.
موضوع بعدی افرادی که عدم آمادگی اندام تناسلی برای شروع رابطه جنسی دارند به خصوصو در مردان که باعث ایجاد شرم زیاد و استرس در این افراد می شود از رابطه جنسی فرار می کنند و این زمینه ی ترس از رابطه جنسی را در آنها فراهم می کند.
مورد بعدی که مورد توجه می باشد این است که افرادی که ژنو فوبیا دارند ترس از سواستفاده رابطه جنسی که در گذشته اتفاق افتاده است که این بیشترین زمینه برای ابتلا به ژنو فوبیا است.
در شرایط اجباری و پر تنش همراه با خشونت ، ترس شدید از رابطه جنسی پر فشار با اجبار و حتی تجاوز گونه و بروز مشکلاتی که بعد از آن باعث می شود که فرد در این اختلال بماند و رنج بسیار زیادی را تحمل کند.
افرادی که نگران ضعف در عملکرد جنسی و رابطه ی زناشویی خود هستند و می ترسند که نتوانند کیفیت لازم را در رابطه داشته باشند و بسیار مضطرب هستند نشان دهنده ی وجود اختلال ژنو فوبیا در این افراد می باشد.
مورد بعدی که می تواند ما را در تشخیص اینکه ژنوفوبیا داریم یا نه ، کمک کند این است که ما ترس از شرایط ظاهری ، فرم بدن ، اندام ها و حتی احساس شرم و خجالت ونارضایتی بیش از حد نسبت به وضع ظاهری خود داشته باشیم . البته قابل ذکر است که ممکن است فرد به نظر دیگران بسیار طبیعی و خوشایند و خوب به نظر بیاید و وضعیت مطلوبی هم داشته باشد اما خودش تصویر زیبا و مناسبی از خودش ندارد و نمی تواند از رابطه جنسی اش لذت ببرد.
مورد بعدی ترس از بیمار شدن بعد از رابطه ی جنسی است . افرادی که نگران بیماری های مقاربتی هستند به خاطر تربیت هایی که سخت خانواده های سنتی ، جامعه ای که نسبت به این مسائل سختیگر بوده است و حتی فرهنگ می تواند باعث شود که نگرانی و ترس از بیماری بعد از رابطه جنسی ایجاد شود و این هم یکی از آیتم های مهم است که فرد می تواند مبتلا به ژنو فوبیا شود.
درمان ژنوفوبیا به چه صورتی است؟
دوستان عزیز در مورد درمان های تخصصی بهتر است که به خصوص در مسائل جنسی ، به سکستراب متخصص رجوع کنید و تمام مواردی که تا به امروز تجربه کردید به آنها بگویید و این اطلاهات را در اختیار انها بگذارید بدون اینکه چیزی را پنهان کنید و یا نگران قضاوت کردن ایشان باشید موارد را مطرح کنید و اجازه دهید مراحل درمانتان انجام شود چون این موضوع بسیار در زندگی شما تاثیرگذار است.
اگر الان مجرد هستید بعدا تبعات خواهد داشت و اگر متاهل هستید و ممکن است که بتواند زندگی زناشویی شما را تحت تاثیر قرار دهد شما حتما پیگیری کنید و اجازه ندهید که ترس ها و ضعف های این چنینی کل رابطه عاطفی شما را تحت تاثیر قرار دهد. می توانید با راهنمایی یک متخصص گاهی حتی با دارو درمانی های خاص خود این موضوع ، به نتیجه ی فوق العاده دست پیدا کنید.
مراقب خودتون باشید دوستتون دارم
دیدگاهتان را بنویسید